HomeDoelstellingenDonateursAuxiliaGeschiedenisRealisatiesHulp inroepenContact
 
         
  logo Auxilia  

Auxilia vzw is een organisatie van vrijwilligers die (bij)les geeft aan personen in kansarmoede.

Ze zetten zich in voor kansarme kinderen, jongeren en volwassenen. Beperkte financiële middelen zijn hierbij niet de enige leidraad, ook een situatie kan kansarm zijn. Denk maar aan een lage opleiding van de ouders of de sociale situatie van het gezin.

Of er na een lesaanvraag een vrijwillige lesgever kan worden ingeschakeld, hangt in de eerste plaats af van de motivatie van de leerling (en de ouders).

Daarnaast kijken ze altijd of ze de beste organisatie zijn om te helpen. Indien niet, proberen ze de leerling door te verwijzen.

 

 
         

 

Hart voor Kinderen steunt Auxilia

Hart voor Kinderen v.z.w. zet zich in voor kansarme en zieke kinderen. Gedurende vele jaren deden we dat door individuele acties en grotere activiteiten. En dat blijven we ook doen, met kleine aanpassingen.

Maar vaak dienden we vast te stellen dat we wel een verschil maakten in kleine dossiers, maar niets structureels konden veranderen. Wij geloven er sterk in dat door onderwijs en scholing jongeren zelf een kans krijgen om aan de kansarmoede te ontsnappen.

Daarom steunen wij actief AUXILIA - Limburg.

En mocht jij je ook willen inzetten, Auxilia Limburg zoekt nog altijd (bij)lesgevers. En daarvoor hoef je echt geen leerkracht te zijn. Kijk maar even op de website van Auxilia : http://www.auxilia-vlaanderen.be/

  wij steunen auxilia  
         

 
© HART VOOR KINDEREN
 
Design by